KLUBOKAWIARNIA GRANDA
Do kampanii restauracyjnej Otwartych Klatek jako pierwsza przystąpiła Klubokawiarnia Granda . W jej menu nie zabraknie pyszych dwudaniowych obiadów, burgerów, hot-dogów, frytek, wrapów z falaflem w towarzystwie świetnie skomponowanych sosów. W ofercie również desery, koktajle i kawa z mlekiem sojowym.
MONTAG
Kroku postanowił dotrzymać Montag – niebanalna piekarnia w sercu Łodzi, serwująca smaki dzieciństwa w chrupiącej skórce. W ofercie chleby tradycyjne, razowce, ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, czosnkowe i wiele innych. Wszystkie zaś łączy jeden wspólny mianownik, mianowicie naturalny smak bez polepszaczy i konserwantów.
NIEBOSTAN
Kampanii również nie była obojętna Klubokawiarnia Niebostan, która serwuje swoim gościom wyłącznie roślinne przekąski. Na kredowych tablicach znajdziecie menu, w którym: buły z grillowanym tofu, pastami warzywnymi, tosty z roślinnym żółtym serem i dodatkami, grillowaną bagietkę z farszem szpinakowym, sałatki oraz energetyczne koktajle. Uświadczycie również pysznej kawy na mleku sojowym.
BELGIAN FRIES
W kampanii nie mogło zabraknąć Belgian Fries, niedużego lokalu z wielkim sercem do frytek. W tym miejscu króluje ziemniak w wielu odsłonach. Oprócz frytek belgijskich możecie zamówić francuskie, domowe, spiralki, klasyczne, łódeczki oraz miks warzywny w postaci marchewki, pietruszki i selera.
ZBOŻOWA
Kolejnym miejscem na mapie roślinnej Łodzi jest, prowadzone przez dietetyczkę, Zbożowa. Lokal ma zmienne menu, ale każdego dnia znajdziemy tam trzy pozycje w stu procentach roślinne. W Zbożowej zjemy pyszne, niebanalnie i baaaardzo zdrowo.
Zapraszamy do odwiedzenia wyżej wymienionych miejsc! Jesteśmy przekonani, że wyjdziecie z pełnymi, zadowolonymi brzuchami!
Natalia Biniaszewska
28.12.2014