W ostatnią niedzielę 16 lutego, w warszawskim klubie Powiększenie, odbył się kolejny Vegan Brunch. Jego pierwszą edycją była listopadowa Veganmania. Tym razem wydarzenie współorganizowane przez Otwarte Klatki oraz Powiększenie i Plan B, towarzyszyło imprezie Maraton 30 h Muzyki Non Stop.
Ilość stoisk zapewniła dużą różnorodność wegańskich przysmaków. Goście Vegan Brunchu mogli spróbować wegańskich past, twarogów, pierogów, burgerów i zup, a do niedzielnej kawy zjeść kawałek ciasta lub babeczkę.
W sumie zaprezentowało się siedmiu wystawców. Byli wśród nich jedni z najlepszych przedstawicieli kuchni wegańskiej: Foodesigners, Tygrys Cafe, Karma, Fancy Frog, Rurki Z Kremem, Lokal Margines, Govinda i W Gruncie Rzeczy. Atmosfera Vegan Bruchu była jak zwykle swobodna i serdeczna, co sprzyjało rozmowom na temat ważny dla każdego, jakim jest świadome i zdrowe odżywianie, a przy tym smaczne i dające dużo przyjemności. Na imprezie nie mogło również zabraknąć stoiska Otwartych Klatek. Każdy z przybyłych mógł podpisać petycję antyfutrzarską, zapoznać się z materiałami na temat ferm przemysłowych, a także przybliżyć sobie działalność Stowarzyszenia.
Vegan Brunch odwiedziło w sumie około 200 gości, co bardzo cieszy. Oznacza to bowiem, że weganizm jako sposób odżywiania i styl życia cieszy się co raz większym zainteresowaniem, a tym samym los zwierząt na fermach przemysłowych przestaje być ludziom obojętny.
Inka
17.02.2014