Kolejne miejsca w naszej kampanii RoślinnieJemy: Gdańsk i Władysławowo z opcjami roślinnymi.
Gdańsk
Soul Kitchen Pub
dołączyli do akcji #RoślinnieJemy z wybornymi zupami np. zupa miso czy ormiańska z morelą; daniami meksykańskimi, sałatkami i przekąskami typu hummus: klasyczny i z suszonymi pomidorami oraz bazylią. Jest także roślinne burrito w wersji XXL, którym najedzą się najgłodniejsi.
Coffee Perk
Gdańsk Oliwa – przyciąga do siebie klimatem z serialu “Friends” mają w ofercie wegańską kanapkę na włoskiej focacci z ajvarem, grillowanym bakłażanem, pomidorem, cebulą, ruccolą i balsamico. Z wegańskich deserów pojawiają się tofurniki, chia, tarty i jest mleko sojowe do kawy.
Restauracja La Fontaine/SUNRA
w Gdańsku, nieopodal Europejskiego Centrum Solidarności, w eleganckiej kamienicy i ze wspaniałym dziedzińcem, zaprasza także mięsożerców na dania wegańskie, które swą “pyszność” zawdzięczają wyjątkowej pieczeni SUNRA: odżywczej, bogatej w witaminy i minerały, białko i błonnik!
Władysławowo
Kafe Roza – działa tylko w sezonie letnim!
Trochę skryta w małej uliczce – sezonowa restauracja pensjonatu we Władysławowie przy drodze na plażę, kusi wieloma opcjami roślinnymi: zupy, musli, placki z owocami, falafel, burrito, makaron z sosem z cukinii i pomidorów, kotlety z selera i płatów owsianych oraz lodami: sorbety np. śliwkowe oraz na mleku kokosowym … czekoladowe są wyśmienite.
Marta Kasprowicz